Muž si nájdené zbrane ponechal doma, polícia ho stíha na slobode.

19.05.2011 Humenné

Humenné 19. mája (TASR) - Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol voči 42-ročnému mužovi bytom v Zemplínskych Hámroch (okres Snina) obvinenie za zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Obvinený našiel v lesnom poraste viacero kusov zbraní a munície, pričom ich následne doma prechovával bez povolenia.
Muž našiel viacero zbraní a príslušenstvo k nim v katastri obce Zemplínske Hámre, konkrétne v dutine stromu v lokalite s názvom Čop. "Išlo sa o dlhú strelnú zbraň, pušku kalibru 308 Winchester so zameriavacím ďalekohľadom, krátku strelnú zbraň, samonabíjaciu pištoľ značky ČZ model 24 so zásobníkom a jedným kusom náboja značky SB, 10 kusov pištoľových nábojov značky SB, zásobník do dlhej guľovej zbrane s troma kusmi puškových poľovníckych nábojov, šesť kusov puškových poľovníckych nábojov a prístroj na nočné videnie ruskej výroby," priblížila Jana Karnišová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
Ako dodala, nájdené veci si následne prevzal do rodinného domu v obci Zemplínske Hámre, kde ich bez povolenia prechovával až do 24. marca tohto roka. "Policajti u neho vykonali domovú prehliadku a na základe výzvy polície muž zbrane dobrovoľne vydal. Obvinený je stíhaný na slobode," uzavrela Karnišová.
 

Vyberte región